Deze top kaviaar is een luxueus product afkomstig uit de Kalugasteur (Huso Dauricus) bekent als de rivier – Beluga. Het is een duurzaam alternatief voor de bedereigde wilde Beluga kaviaar. Met grote glanzende eitjes en een boterachtige smaak en romige textuur. De kaviaar is zeer populair bij topkoks en fijnpoevers vanwege de hoge kwaliteit en luxe kakakter , met een fijn smaakprofiel vergelijkbaar met de Beluga kaviaar.
Puur natuur geserveerd op ijs, zure room en blinis.
Smeurige aardappelpuree met zure room en vers geklopte mousseline.
Beluga kaviaar is de meest exclusieve ne luxe soort kaviaar ter wereld. Het wordt gewonnen uit de wilde Belugasteur (Huso huso) de grootste steursoort die wel meer dan 100 jaar oud kan worden en tot enkele meters kan groeien . Dit is de absolute topklasse, de meest zeldzame en langst gerijpte kaviaar. Zeer romerig, nootachtig en boterachtige kaviaar.
Handgepelde Zeebrugse garnalen - Pankokorst
Gebakken - butternut - romanesco
Handegepeld in Zeebrugge - Tomaat crevettes style.
Spaanse ham van absolute topkwaliteit. Je hoeft geen connaisseur te zijn om deze ham te onderscheiden van andere zogenaamde "Bellota hammen". Zijn intense aroma laten je smaakpupillen in overdrive gaan en verklappen een bouquet aan aroma's waar enkel de aller beste Iberico Bellota hammen over beschikken.
Tataki van Japanse Wagyu - Cantharel
Gebakken- knoflook - ui - wilde champignons - rode pigment
6 stuks natuur op ijs.
Appel - Calvados
6 stuks - Gemarineerde zeealgen - limoenparels - zeebes
Meuniére - Belgische frieten.
Geen gekweekte paling levend wild, ingevoerd uit Canada. Geserveerd met een verse groene kruidenslaatje en Belgische frieten.
Tomaat garnalen style - handgepeld in Zeebrugge
Gebakken - tijmboter
Gegrild - seizoensgroenten - vers geklopte mousseline
Gebakken - knoflook - ui - wilde champignons - rode pigment
Pasta - boter - Parmezaanse kaas
Butternut - wilde champignons - witloof - jus van Port
Butternut - wilde champignons - witloof - Fine champagne
Deze runderen danken hun naam aan hun opvallende lichtgele tot kaneelkleurige vacht. De stevige runderen leven bij boeren die liefdevol voor hun kleine kudde zorgen. Ze lopen bijna het hele jaar buiten en zijn goed opgewassen tegen het klimaat van de streek. Ze eten het hele jaar door gras, klaver en kruiden. In Galicië worden de runderen pas na zeven jaar geslacht. Door de vrije levenswijze en de leeftijd van de runderen, heeft het vlees een subtiele marmering. Dat komt door het vet dat tussen het spierweefsel zit. Het vlees is dieprood tot paars van kleur en de structuur is fluweelzacht en toch stevig. Na de rijping, krijgt het vlees zijn unieke smaak: een parfum van foie gras met diepe smaken van boter, kruiden en noten.
Ik heb al veel vlees geproefd maar dit blijft toch mijn favoriet qua smaakbeleving.
Geniet ervan!!!
Supplement Béarnaise of peperroomsaus € 5
Geserveerd met een fris slaatje en Belgische frietjes.
Japanse Wagyu A5+ 12 BMS uit Kagoshima
De enige echte Japanse Wagyu, het beste vlees ter wereld.
Japanse Wagyu staat wereldwijd bekend als een van de meest luxueuze en hoogwaardige vleessoorten, en de Japanse Wagyu A5+ 12 BMS uit Kagoshima, afkomstig van 100% Japanse Black runderen, is een ware culinaire schat. Deze bijzondere vleeservaring belichaamt de perfectie van vakmanschap, traditie en unieke genetica die al eeuwenlang gekoesterd worden in de Japanse vleesindustrie.
Kagoshima, gelegen in het zuidwestelijke puntje van Japan, staat bekend om zijn ideale klimaat en rijke landbouwgrond, wat resulteert in Wagyu van ongeëvenaarde kwaliteit. De Japanse Black runderen worden hier met de grootste zorg en aandacht grootgebracht, met een focus op het creëren van een stressvrije omgeving, een uitgebalanceerd dieet en zelfs massages om de vleeskwaliteit te optimaliseren.
Het cijfer “A5+” in de classificatie van dit Wagyu vlees verwijst naar het hoogste niveau van marmering en kwaliteit volgens de Japanse beoordelingsschaal. Dit betekent dat het vlees een uitzonderlijke hoeveelheid intramusculair vet bevat, wat resulteert in een ongeëvenaarde malsheid, sappigheid en een explosie van smaak bij elke hap. Met een BMS (Beef Marbling Score) van 12 bereikt dit Wagyu vlees het hoogste niveau van marmering, wat resulteert in een sublieme textuur en een verfijnde smaakbeleving die zelfs de meest veeleisende fijnproevers zal bekoren.
Het geheim achter de buitengewone kwaliteit van dit vlees ligt niet alleen in de genetica van de runderen, maar ook in het zorgvuldige rijpingsproces dat plaatsvindt voordat het vlees beschikbaar wordt gesteld voor consumptie. Gedurende deze periode worden de natuurlijke enzymen in het vlees geactiveerd, wat resulteert in een nog intensere smaak en een nog zachtere textuur.
Mascarpone, Amaretto, koffie.
Vanille ijs met verse warme Callebaut chocolade saus.
Limoensorbet - Vodka
Mokka ijs en Lavazza koffie.
Biscuit met een trio van chocolade, choclade cremeux en macron.
Grand Marnier - sinaasappel - vanille ijs
Wodka - espresso - Khalua likeur