Edit Content

FINE DINING Restaurant

Ingrediënten van de hoogste kwaliteit

Hier bij restaurant Luxo serveren we een (h)eerlijke keuken met respect voor het product. Wij staan dan ook gekend voor onze ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Zo gaan we altijd op zoek naar het allerbeste wat het land en de zee ons te bieden heeft.

Neem nu onze Spaanse Dark red Frisona runderen. Deze zijn 100% rasecht en grazen maar liefst 365 dagen per jaar buiten in de natuur krijgen zo hun unieke smaak. Zo zijn we ook terecht heel fier dat wij de enige echte zuivere Japanse Wagyu A5+ 12 BMS uit de perfectuur Kagoshima serveren. Dit vlees heeft een specifieke smaak en smelt in uw mond.

Specialiteiten uit de zee

Uit zee hebben we dan de speciale oesters zoals Gillardeau. Deze oester heeft zelfs een AOC label. We werken ook met de mooiste zeetongen van de laatste sleep, Ijslandse kabeljauwhaas Royal, Verse Noorse langoustines, Handegedoken Coquilles uit Dieppe, verse Bouillabaisse met 1/2 kreeft, Alaska kingkrab en uiteraard onze Belgische trots: Zeebrugse handgepelde garnalen. Voor de liefhebber hebben we Imperial Heritage Oscietra kaviaar. Deze kaviaar is van de hoogste kwaliteit. Voeg daar de bekwaamheid en creativiteit van onze chef aan toe en u beseft al snel waarom restaurant Luxo zo veel tevreden gasten heeft.

Onze menukaart verandert regelmatig en gaat mee met de seizoenen. Zo vindt u de Belgische asperges, Agnei Ibérico lamsvlees Rasa Aragonesa uit de spaanse Pyrenëen, Franse cocquilles uit Dieppe, jonge Anjou duif, Belgische polderfazant en ree uit de Ardennen terug op onze kaart in het juiste seizoen. We werken dan ook enkel met truffel, zowel de zwarte als witte truffel, wanneer het product op zijn top is.

Passie voor wijnen

Na zijn opleiding als sommelier in Ter Groene Poorte te Brugge, heeft Andy Mundorff stage gelopen in o.a. Hertog Jan te Brugge. Ondertussen is dit voor Andy een ‘uit de hand gelopen’ hobby geworden. Zo hebben zij een 300-tal top referenties op de wijnkaart staan, waarvan een aantal zeer exclusieve wijnen die het beste uit de gerechten naar boven halen.